Spring til indhold

SFO på Tølløse Skole

Velkommen til Tølløse SFO.

Vi har to afdelinger. SFO 1 med ca. 170 børn fra 0.-3. klasse og SFO 2 med ca. 65 børn fra 4.-7. klasse. Tølløse Skole har attraktive fysiske rammer inde og særdeles gode udearealer med bl.a. bålhytte, to multibaner, kunstgræsbane, hal og gymnastiksal.

Aktiviteterne i SFO er planlagt med fokus på at skabe et udfordrende og sjovt fritidsliv med både et kreativt, socialt og aktivt indhold. I SFO'en forsøger vi at medtænke såvel legepladsen, idrætspladsen, medie-værkstedet, kreative rum og lokalområdet som læringsrum.

Vi arbejder ud fra principperne inklusion og anerkendelse i hverdagen, og forsøger at vejlede børnene i de forskellige situationer de befinder sig i. Vi inkluderer alle børn, hvilket konkret betyder, at det er de voksnes opgave at organisere aktiviteter mv., så ALLE, uanset hvilke forudsætninger man har, kan deltage.

I SFO har vi særlig fokus på idræt, leg og bevægelse bl.a. gennem bevægelsesaktiviteter hver dag – både morgen og eftermiddag. I 2013 blev SFO’en DGI-certificeret, og vi er efterfølgende blevet re-certificeret hvert år.

Luk alle
Åben alle

Vi åbner altid i SFO 1, hvor det er tre faste medarbejdere der åbner hver morgen. Derudover er der fast to forskellige pædagoger, der også møder ind, inden skolen begynder. Om morgenen kan børnene få morgenmad mellem klokken 6.30 og 7.30
Hver morgen klokken 7.30 er der en voksen, der går i gymnastiksalen og spiller stikbold med børnene til de skal i skole klokken 8.05. Ud over stikbold kan børnene spille spil, hygge, tegne og lege i SFO'en.

Åbningstider

SFO'en åbner klokken 6:30 alle dage og lukker klokken 17:00 mandag til torsdag. Fredag lukker SFO'en klokken 16:30.

Skolen ringer ind kl. 8:15 og ringer ud kl. 13:30.

Ferie, lukkedage og fællespasning

Se lukkedage i Holbæk Kommune her: Ferier og lukkedage

I alle ferier er vi som udgangspunkt fælles i SFO 1. Vi laver forskellige planlagte aktiviteter og tager på ture. Børnene skal være der senest kl. 9.00, men man kan altid ringe og hører om vi er hjemme, så børnene kan komme lidt senere.

Sygdom

Hvis dit barn er syg, skal du melde syg i Komme/gå på Aula.
Hvis dit barn bliver sygt i SFO'en kontakter vi forældrene, så I kan hente jeres barn.

Tjek ind/ud

Vi har tjek ind/ud skærme på væggene ved indgangen i SFO. Børnene lærer selv, at de skal bruge skærmen, når de eksempelvis går ud, i salen e.l. 

Der er fast en pædagog, som man skal sige goddag og farvel til. Man kan se, hvem det er på infotavlen i SFO

Mobiltelefoner

I SFO 1 er det kun 3. klasse der må benytte mobiltelefoner til at ringe og skrive SMS'er. Alle aftaler skal gå gennem personalet eller skrives i Komme/gå

Under udarbejdelse

Vi har et tæt samarbejde med de lokale børnehuse i området. Børn og voksne kommer på besøg på skolen - og er også inviteret til arrangementer i løbet af året.

I foråret inviterer vi børnehusene på besøg i SFO'en til besøgsdage, hvor børnene kan møde de voksne og se omgivelserne. Hvis dit barn kommer fra et andet børnehus end de lokale, er man velkommen til at komme disse dage med sit barn.

                            leg

Vi modtager kommende skolebørn omkring 1. august i SFO'en. Vi laver frem til skolestart et førskoleforløb med børnene. Det foregår ved, at vi samler de kommende 0. klasser i nogle lokaler for sig selv fra kl. 09.00 - 13.00. Her skaber vi en hverdag, så de kan få mulighed for at stifte bekendtskab med nogle af de rutiner, som de vil møde i klassen, når de starter i skole. Vi vil også tale om regler og rammer i SFO’en og skolen samt kigge på de usynlige grænser på udeområdet.

Vi laver forskellige opgaver, kreative aktiviteter, leger og spiser mad sammen. Vi har fokus på, at børnene lærer dem at kende, som de skal gå i klasse med samt deres primærpædagog og andre voksne. Dette er med til at skabe tryghed for det enkelte barn.

Når børnene går i 3. klasse, begynder de at komme på besøg i SFO 2. Der kan være forskellige behov for dette hos de forskellige børn. For nogle er det en naturlig overgang, mens andre har brug for at kunne pendle lidt mellem SFO 1 og SFO 2.

 

Traditioner
Vi har flere tilbagevendende traditioner f.eks. fastelavn, hvor vi slår katten af tønden og laver forskellige værksteder. I påsken laver vi værksteder og andre aktiviteter, der relaterer til påske. Vi har "Bag for en sag", hvor vi sammen med børnene bager og sælger kager, hvor overskuddet går til børnetelefonen hos Børns Vilkår. Til Halloween laver vi pynt og pynter op i SFO'en, og så har vi selvfølgelig juleværksteder og andre hyggelige juletraditioner.

Rollespil
Vi har også Rollespil-tema i SFO'en, hvor vi en hel måned bruger tid på at lave udstyr i form af dragter, sværd, skjolde, hjelme, bælter, smykker og meget meget mere. Der bliver handlet, spillet, løst opgaver og taget på eventyr. I det hele taget en magisk tid i SFO'en.

rollespil rollespil

Brorfelde
Observatoriet kommer ud til SFO'erne i kommunen med en SCIENCE-forløb for at vække børns interesse for naturvidenskab. Det er spændende og lærerrigt, og vi får lov at eksperimentere, lave forsøg og 

SFO cup
Den årlige fodboldturnering for kommunens SFO'er, hvor Tølløse SFO altid stiller stærkt op. Der kan både, spilles, heppes og ellers mødes med de andre SFO-børn

cup cup

Aktiviteter

Nedenfor kan du læse mere om de mange forskellige og fede aktiviteter, vi dagligt og ugentligt laver i SFO'en. 

Vi elsker at udnytte de mange muligheder, vi har i vores fantastiske rammer, og mest af alt at tilbyde nærvær og samvær i børnehøjde på børnenes præmisser.

Luk alle
Åben alle

køkken cacao

Hver dag efter skole fra kl. 13.45 -15.00 kan børnene gå i SFO caféen og få noget let eftermiddagsmad. Caféen er både et sted, hvor børnene får eftermiddagsmad og en aktivitet, som børnene kan melde sig til. Man kan melde sig som caféhjælper og hjælpe til med at lave maden, servere og i det hele tiden være i køkkenet.

Børnene lærer at rydde op efter sig selv, skylle tallerkenen af og være med i køkkenet.

På ugeplanen kan man se, hvad der står på menuen for dagene i ugen. Sommetider laver vi mad på bål.

I medierummet har hver årgang har mulighed for at spille iPad, PlayStation og Wii én dag om ugen. Børnene kan i medieværkstedet opleve fællesskab, opbygge sociale relationer og få kendskab til medieverdenen. Spillene er målrettet efter aldersgruppen.

Vi har en tæt dialog med forældre og børn, om regler - og om hvad børnene må spille, aldersgrænser, skærmtid m.m. Og alle forældre er velkomne til at tale med personalet om dette.

medierum

Kreativitet fylder meget i vores SFO. På alle tider af året laver vi forskellige kreative projekter. Det kan være alt fra fastelavnsmasker, julepynt, julegaver, rekvisitter til vores Rollespils-tema eller at bygge en bil af en stor papkasse. Der bliver syet, malet, klippet, filtet, knyttet, flettet og tegnet til den helt store guldmedalje.

Det er altid populært, og der er masser af idéer, der får lov at få frit løb i krearummet.

krea krea

Fra påske og frem til november har vi udedag om mandagen. Her laver vi mad på bål, og der er forskellige planlagte aktiviteter. Børnene kan naturligvis også selv finde på lege. Vi er typisk ude fra kl. 13.30 til 15-15.30.

ude 

Vi har et meget lækkert udeområde, med b.la mooncarbane, svævebane, sandkasser, klatrevæg, klatrestativ, stor kunststofbane, lidt skov og andre fine arealer.

Vi bruger meget den lille sal ved SFO 2. Her kan vi spille stikbold, høvdingebold, fangelege og meget andet, og vi har fast vores morgen-stikbold derovre.

Vi nyder at have en indendørs mulighed for at bruge energi, løbe, lege, spille og konkurrere hele året rundt.

Kommer

Airhockey, bordfodbold, bordtennis

Beskrivelse kommer



Feedback

Sidst opdateret

09.01.2024

Ansvarlig redaktør

Lærke Dyre Christiansson

Skriv dit barn op til SFO

Ring til SFO'en

Telefon: 72 36 76 60

Åbningstider:

Mandag - torsdag: 6.30-17.00

Fredag: 6.30-16.30

Følg os på Facebook